WINSOL, Izegem

Residentie Liefkenshoek, Gavere

Residentie Liefkenshoek was in april 2020, na een bouwtraject van 15 maanden, klaar om haar bewoners te verwelkomen. Het gebouw met 15 appartementen valt op door de geslaagde combinatie van drie bouwlagen in metselwerk en de hoogste verdieping in zinken plaatwerk. Het project beantwoordt volledig aan het ‘BEN’ concept wat onder meer betekent dat het gebouw is uitgerust met hoogwaardige isolatie, gezonde ventilatiesystemen en zonnepanelen.

Constructeur Winsol kreeg de opdracht om het buitenschrijnwerk aan te leveren en het bouwteam op het vlak van vakkennis en uitvoeringstekeningen technisch te ondersteunen en optimale oplossingen aan te reiken. Door het volledige pakket van ramen, deuren en balustrades voor zijn rekening te nemen, kon de constructeur de montage van de ramen perfect laten aansluiten op de afwerking van het gevelmetselwerk, zodat het gebouw per fase snel wind- en waterdicht werd gemaakt.

De alu ramen werden uitgevoerd met Allura +81 TOP – S141, gelakt in 7021 structuur. Verder werd gebruik gemaakt van superisolerende hoogrendementsbeglazing van AGC (Thermobel Advanced 1.0) met een akoestische waarde RAtr≥ 35dB.

Winsol slaagde erin om een aantal technische uitdagingen perfect vorm te geven. Zo was er de plaatsing van een aantal ramen met een glas-op-glas hoekverbinding; en van de doorlopende alu dorpel onder alle ramen en zinken gevelafwerking, die overloopt in een muurkap op het terras. Ten slotte werd ook op de ramen zonder ventilatierooster een extra verbredingsprofiel aangebracht om dezelfde glaslijn te hebben bij ramen met en zonder roosters.

Beeld: AF Fotografie

PROJECTGEGEVENS

PROJECTONTWIKKELAAR
Ecoliving

ARCHITECT
gestalt architecten

AANNEMER
Algemene Bouw Maes (Groep Van Roey)