Vorsselmans, Loenhout

Logistiek Park Waasland Aertssen, Verrebroek

In 2017 lanceerde de Aertssen Group het project om in Verrebroek een bedrijvenpark van meer dan 75.000m² te realiseren met een gloednieuw hoofdkantoor als blikvanger. Mertens Architecten contacteerde constructeur Vorsselmans om mee te denken over de techniek van de gevel van dit speciaal project.

Het hoofdkantoor van 30 meter hoog lijkt boven de aanpalende magazijnen te zweven. Het gebouw bestaat uit ellipsvormige schijven die tegenover elkaar verschoven zijn en uitkragende terrassen rond het hele volume creëren. De schijven bestaan uit betonnen elementen met een aluminium draagstructuur. Voor de gevelbekleding werd gekozen voor matte witte Corian in combinatie met donker buitenschrijnwerk en veel glas.

Eén van de uitdagingen van het project was om steigerloos te bouwen en grote glasvolumes van binnenuit in een gordijngevel te plaatsen. Voorts moest de gesegmenteerde vliesgevel perfect overgaan in de ronde gevelbeplating van de firma Limeparts-Drooghmans.

Het resultaat zorgt voor een waar ‘wauw’ gevoel en kwam tot stand dankzij sterk vakmanschap en de intensieve samenwerking tussen diverse Vlaamse familiebedrijven: Aertssen, Cordeel, Mertens Architecten, Limeparts-Drooghmans en Vorsselmans.

Beeld: Photo Joris

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECT
Mertens Architecten

AANNEMER
Cordeel