Francovera, Wervik

Kantoortoren Skyline Park, Izegem

In de lente van 2019 opende het softwarebedrijf Skyline Communications, naast zijn hoofdkantoor in het Skyline Park te Izegem, een nieuwe 50 meter hoge kantoortoren met bovenaan een evenementenzaal.

Het Belgische architectenbureau Govaert & Vanhoutte Architects tekende voor de vormgeving van de nieuwe iconische toren, geheel in lijn met de strakke architectuur van het bestaande Skyline-hoofkantoor.

Het gebouw valt op door zijn beglazing met minimale schrijnwerkomrandingen, uitgevoerd in grijs aluminiumkleurige structuurlak (RAL 9007st). Voor de plaatsing tot 12 verdiepingen hoog deed de architect beroep op constructeur Francovera, die over de geschikte uitrusting beschikt voor projecten van dergelijke omvang. Dankzij een grondige voorcalculatie slaagde de constructeur erin om de werktijd en het budget nauwkeurig te bepalen.

De grote raampartijen en het overvloedige natuurlijke licht dat binnenvalt, maken van de toren een aangename plek om te werken en vertoeven, maar zorgden tegelijk voor uitdagingen op het vlak van temperatuurbeheersing. Daarom werd gekozen voor de zonbeheersende en warmtereflecterende isolerende beglazing Polycool Riviera 25. De raampartijen bestaan uit helder float buitenglas vanaf 8 mm met een zonwerende metaallaag. Die coating is aangebracht via kathodische pulverisatie onder vacuüm. Ook het gelaagd binnenglas is helder en heeft een dikte van 16 mm. De glasbladen zijn van elkaar gescheiden door een kunststof kader, gevuld met een vochtabsorberend product. Een soepele waterdampdichte butylvoeg garandeert de hermetische afdichting van de spouw tussen de glasbladen.

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
Skyline Communications

ARCHITECT
Govaert & Vanhoutte Architects