Vorsselmans, Loenhout

Maria Montessori, Nijmegen

Genoemd naar de Italiaanse opvoedkundige Maria Montessori, is dit gebouw met een ‘BREEAM-NL Excellent’ certificaat het meest duurzame op de campus.

Constructeur Vorsselmans heeft tot het project bijgedragen met een hoog isolerende gevel met triple glas. In de verbindingsbrug tussen de bouwdelen is jumbo beglazing gemonteerd van maar liefst 1.250 kg en 7 meter hoog.
Duurzaamheid was dé leidraad doorheen het volledige project. Zo werd voor de verticale plankbekleding gekozen voor Resysta. Dit innovatieve biomateriaal bestaat voor 60% uit hulzen van rijstkorrels en zorgt voor een warme uitstraling binnen de strakke witte betonkaders. Engineering en uitwerking vonden plaats in nauwe samenwerking met Limeparts-Drooghmans. In de grijze en bronskleurige cassettebekleding tussen de verdiepingen zijn nestkasten voor o.a. huismussen en zwaluwen geïntegreerd.

Door het gebruik van vloeidende gevelcontouren (in plaats van hoeken) past de gebouwvorm perfect in het boomrijke landschap. Ook de glooiing van het onderliggende terrein is in de gevels verwerkt.

Het Maria Montessorigebouw is een uitstekend voorbeeld van een succesvol partnership waarbij aannemers – architectonisch beton, glas, aluminium en gevelbekledingen – naadloos op elkaar aansluiten.”

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECT
Inbo

BOUWHEER
Berghege / Heerkens Van Bavel