Boven Yvo, Beveren-Waas

& Roelants Ramen, Knokke-Heist

Cottage residentie, Knokke-Het Zoute

Le Visionaire is een nieuwbouwproject, bestaande uit drie appartementen, een handelsruimte en garages, in de Kustlaan van Knokke-Het Zoute. Het gebouw valt op door zijn overkragend rood dak en spel van dak- en muuropeningsvormen, een duidelijke verwijzing naar de cottagestijl, die een eeuw geleden populair was in deze kustgemeente. Toch oogt dit historisch geïnspireerde project modern door de grote raampartijen en glazen balustrades, die bijdragen aan de transparantie en luchtigheid van het gebouw en de naam ‘Le Visionaire’ verklaren.

Boven Yvo & Roelants Ramen stonden in 2019 in voor de plaatsing van de volledig geautomatiseerde aluminium ramen, die een goudkleurige anodisatie-oppervlaktebehandeling kregen. De constructeurs maakten gebruik van de Hi-Finity hoekoplossing uit het Reynaers gamma. Door het ontbreken van een hoekprofiel, dat het zicht of de doorgang belemmert, zorgt deze oplossing voor een optimale, esthetische overgang tussen binnen en buiten. Ondanks de slanke profielen kan het Hi-Finity systeem het gewicht van grote glasafmetingen aan en haalt het op het vlak van energie indrukwekkende prestaties. Een performante motor, met capaciteit tot 750 kg, zorgt door een druk op de knop of via het domoticasysteem, voor het vloeiend openen en sluiten van de glaspanelen.

Het ‘gewone’ buitenschrijnwerk werd uitgevoerd met het Reynaers SL38 steel-looksysteem en voorzien van opliggende kruishouten. Alle buitenschrijnwerk werd luchtdicht afgewerkt met folie.

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
Vanhosta Bouwgroep

ARCHITECT
Vanderbruggen Architectenbureau

GEBRUIKTE SYSTEMEN
Reynaers