KA Construct, Beerse

 ‘Miel Puttemans’

buurthuis, Vossem

In september 2018 werd het nieuwe buurthuis ‘Miel Puttemans’ in Vossem officieel geopend.

Voor de uitvoering van het aluminium buitenschrijnwerk kwam aannemer Bau terecht bij KA Construct omwille van de expertise van het bedrijf in zowel klassiek raamwerk, gevelbouw, alucobond als plooiwerk. Een eerste samenwerking tussen Bau en KA Construct was een feit.

De eyecatcher van het project, de houten lamellen (Afzelia, kleurloos behandeld) die voor de gordijngevel zijn gemonteerd, werd in samenwerking met schrijnwerkerij Stuyts uit Zoersel gerealiseerd. Om de houten lamellen op een onzichtbare manier op de gordijngevel te bevestigen werden op maat gemaakte inox verankeringen toegepast.

Voor de beglazing werd er voor een zonwerende isolerende beglazing (met warm-edge afstandhouder) met een lichttransmissie van 70% en een zontoetredingsfactor van 40% gekozen. Deze beglazing in combinatie met de lamellen zorgt ervoor dat er een aangename binnentemperatuur kan worden aangehouden.

De aluminium gevelbekleding op de bovenste verdieping werd uitgevoerd in alucobond die opgehangen werd aan beugels bevestigd aan de ruwbouw. Ook de dakranden en boeiboord rondom de gordijngevel werden uitgevoerd door KA Construct.

Deze succesvolle realisatie heeft geleid tot een verdere samenwerking tussen Bau en KA Construct!

Beeld: Stefan Tilburgs

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECT
A.-concept Architecten

AANNEMER
Bau

GEBRUIKTE SYSTEMEN
Ramen SP70i+ Prestige Plus
Schuifdeur SDE70i+
Gordijngevel G50 gecombineerd met Afzelia lamellenstructuur
Alucobond bekleding