Corswarem Group, Tongeren

Sociaal huis Portavida, Genk

Op de welzijnscampus Portavida te Genk werd in april 2019 het voormalige woonzorgcentrum Heiderust, na een volledige renovatie, opnieuw in gebruik genomen als Sociaal Huis. Het getransformeerde gebouw biedt naast de hoofdzetel van het Genkse OCMW onderdak aan diverse zorgorganisaties.

Om aan de nieuwe invulling van het gebouw te voldoen, gaf de renovatie zowel gevels als interieur een grondige facelift, zonder weliswaar de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw teniet te doen (grote raampartijen, lichte gevelplaten, metselwerk). Het voormalige rusthuis werd tot op de betonnen draagstructuur gestript en vervolgens opnieuw aangekleed.

Ramenconstructie Corswarem stond in voor het nieuwe aluminium buitenschrijnwerk. De trappenhal werd voorzien van een grote gevel met het Schüco systeem FWS50, die het zonlicht in het gebouw brengt. De minimalistische profielen werden doorgetrokken in het andere buitenschrijnwerk. De raamsystemen hebben een aanzichtbreedte van maximum 50 mm en bieden zo het project een strakke, moderne look.

Beeld: Ramenconstructie Corswarem 

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
OCMW Genk

ARCHITECT
CONINX RDBM Architects + Arteum Architects

AANNEMER
Willemen Construct

GEBRUIKTE SYSTEMEN
Schüco