Ramenconstructie Corswarem, Tongeren

DronePort – Brustem

DronePort is het mekka van de drone industrie te midden van de Limburgse fruitstreek. Het situeert zich op de vroegere militaire basis van Sint-Truiden (Brustem) en is de nieuwe thuishaven voor start-ups, groeibedrijven, scholen en kenniscentra in de bemande en onbemande luchtvaartsector. De site beschikt over een 2,4 km lange landingsbaan met controletoren, waar piloottrainingen, initiatie- en commerciële vluchten plaatsvinden. Voor drones is er ‘the cage’, een indoortestruimte van 30 bij 9 meter en drie outdoortestzones waar uitzonderlijk tot een hoogte van een paar honderd meter kan worden gevlogen. Daarnaast huisvest DronePort vergaderzalen en kantoorruimtes.

Corswarem stond in voor de plaatsing van de aluminium ramen, deuren, gevels van het merk Schüco en ongeveer 1.450 m² glas.  Het project met zijn geknikte gevels die vrijwel het volledige gebouw omarmen vormde een knap staaltje precisiewerk. De gevels sluiten naadloos aan op de gevelbekledingen en plafondplaten die geprefabriceerd waren. In de controletoren met een volledig ronde gevel was er geen marge om toleranties op de ruwbouw op te vangen.

Ten slotte omvat het gebouw twee gevels met een afgeronde zijde waarbij het gebogen profiel qua radius en vorm precies met de plannen moest overeenstemmen om in de staalstructuur op de werf te passen en het glas er zonder problemen te plaatsen.

Beeld:  Ramenconstructie Corswarem / Studio Dupont

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
DronePort NV

ARCHITECT
Architecten DBV

AANNEMER
Willemen Construct

GEBRUIKTE PROFIELEN
Schüco