Vorsselmans, Loenhout

Cambridge Road, Londen

Onder de vlag van VGV Facades UK Ltd. gaf constructiebedrijf Vorsselmans in hartje London mee vorm aan vier torens met in totaal 274 woningen. Het project werd gesteund door investeringen van de ‘Barking Housing Zone’, een initiatief van de burgemeester van Londen om huisvesting betaalbaar te houden.

De torens staan op een gemeenschappelijke plint en liggen vlak naast de spoorlijn en het Barking station. Door de ligging waren er voor het project zeer strikte veiligheidseisen van toepassing– er mocht immers tijdens de bouw niets op het spoor terecht komen.

De montage van gevel en aluminiumschrijnwerk vond plaats tussen augustus 2017 en december 2018. De gevel is gedetailleerd als elementengevel; er waren in het totaal 3640 puzzelstukjes nodig om de vier torens te sluiten. Gemiddeld werden er 20 elementen per dag geproduceerd en gemonteerd. Ieder element werd in de productie beglaasd en sommige elementen werden voorzien van metalen cassettebekleding of golvende staalplaat voor een afwisselend beeld.

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECT
Egret West & Stockwool

AANNEMER
NU Living & Swan Housing Group