Group Ceyssens, Heusden-Zolder

& Hegge, Hamont

FACQ, Merelbeke

Groep Verelst legde eind 2019 de laatste hand aan het nieuwe impressionante gebouw van sanitair keten FACQ. Het gebouw te Merelbeke huisvest een distributiecentrum van 15.000m², een sanicenter van 3.000m², een showroom van 3.000m² en kantoren van 2.500m² huisvesten. De voorgevel van deze eyecatcher langs de E40 heeft een gevellengte van bijna 300 m.

Voor de realisatie van de meer dan 7000 m² buitenschrijnwerk sloegen 2 FAC constructeurs de handen in elkaar. Hierbij konden beide partijen hun troeven en specialisme optimaal inzetten.

Group Ceyssens verzorgde de complete beglazing. Zij waren als specialist ter zake dan ook reeds in een zeer vroeg stadium in het bouwteam betrokken voor het bekomen van de optimale glaskeuze en afmetingen.

De studie, levering en plaatsing van de aluminium structuur nam constructeur Hegge NV, op vraag van Group Ceyssens, voor zijn rekening. Een bijzondere uitdaging hierbij was het decoratief RVS scherm dat een staalstructuur verbergt welke het onderhoud van de gevel toelaat. Deze structuur van 1,5 m diepte werd volledig opgehangen aan de aluminium draagstructuur van de 15 m hoge gevel met vrije overspanningen tot 6 m.

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
FACQ

ARCHITECT
Gérard Courtoy

AANNEMER
Groep Verelst