De Witte Aluminiumconstructies

’t Vier Emmershof, Lokeren

Dit particuliere project maakt indruk in al zijn eenvoud. Twee opeengestapelde massieve volumes – een samenspel van imposante gesloten wanden in natuursteen en grote glaspartijen – vloeien harmonieus over in de omliggende tuin. De aanpalende vijver geeft het gebouw de aanblik van een eigentijdse waterburcht.

Elk volume heeft zijn eigen functie: de benedenverdieping doet dienst als woning; de bovenverdieping wordt uitgebaat als Bed & Breakfast. Alle ruimtes bieden uitzicht op de prachtige natuur rondom het gebouw. Met zijn strak minimalistisch ontwerp is EX-IT Architectuur erin geslaagd om rust in het totaalbeeld te brengen zonder het comfort van de bewoners en gasten uit het oog te verliezen.

Constructiebedrijf De Witte Aluminiumconstructies stond in voor het buitenschrijnwerk dat met Schüco profielen werd uitgevoerd. In samenspraak met de architect werd een  doordachte detaillering uitgewerkt en werd de beglazing tot aan de rand van de wanden doorgetrokken. Hierdoor werden visuele belemmeringen vermeden en een open beleving met de bosrijke omgeving verzekerd.

Beeld: Christophe Van Couteren

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
bvba t’ Vier Emmershof

ARCHITECTUUR
bvba EX-IT Architectuur, Sint-Niklaas

BUITENSCHRIJNWERK
nv De Witte Aluminiumconstructies, Laarne