Architecturale Uitstap Gent

 7 juni 2024

Op vrijdag 7 juni namen 24 leden en partners deel aan onze traditionele architecturale uitstap, die ons dit jaar naar Brussel bracht.

In de voormiddag organiseerde FAC-partner Schüco een boeiend bezoek aan de nieuwe Living Tomorrow-innovatiecampus in Vilvoorde, waarvan het één van de zes co-initiatoren is. Op deze creatieve campus ontdekken bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van wonen, werken en leven.

Na de rondleiding en de lunch in het nieuwe Living Tomorrow-gebouw trokken we onze wandelschoenen aan voor een begeleide tocht door het historische centrum van Brussel. Langs het parcours ontdekten we een tiental FAC-projecten, waarbij de betrokken constructeurs en FAC-partner, glasproducent Polypane uitleg gaven. Dankzij onze stadsgidsen, Grim en Marc, werd onze aandacht ook gevestigd op interessante historische Brusselse architectuur en weetjes. Het bezoek aan het dakterras van het nieuwe Brusselse administratieve centrum Brucity vormde ongetwijfeld een van de hoogtepunten van onze wandeling. Maar ook de rustpauzes in het Warande- en het Egmontpark èn in de Poesjenellenkelder werden erg gesmaakt. Tijdens het diner in de middeleeuws ogende Brasserie Surréaliste blikten we terug op een geslaagde uitstap in het bruisende Brussel, om daarna de dag af te sluiten in het iconische jazzcafé L’Archiduc in de Dansaertstraat. We kijken alvast uit naar de editie in 2025.

Wil je de highlights van de uitstap (her-)ontdekken?
Bekijk dan het FAC-programmaboekje, de Schüco-presentatie en de Polypane projectenbrochure. En wandel even door de fotogalerij hieronder.