transparant.pro, Turnhout

Privéwoning, Ravels

Dit particuliere project springt meteen in het oog door het gebruik van keramische vloertegels als gevelbekleding. Ondanks het gebruik van koele materialen voor dit modern ogend project, heeft de woning een warme uitstraling.

Door de speciale vorm en inplanting kan je naar dit project blijven kijken. Iedere hoek is anders. Ook voor het ontwerp van het buitenschrijnwerk lieten de opdrachtgever en interieurarchitect Koen van Riel niets aan het toeval over.

Transparant.pro BV verzorgde het buitenschrijnwerk en maakte hiervoor gebruik van Aluprof profielen. De voordeur werd voorzien van een Push Pull 2 systeem van Alucoating om het strakke geheel extra kracht bij te zetten.

Aangezien de opdrachtgever het uitzicht van het gebouw zo minimalistisch wou houden, schonk de constructeur ook extra aandacht aan het afstemmen van de ramen op de gevelbekleding, waardoor slechts 15mm profiel zichtbaar is.

En hoe eenvoudig dit prachtige, harmonieuze gebouw mag ogen; het is het resultaat van intens gedetailleerd denk- en ontwerpwerk.

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECTEN
Architectenbureau PVGV en Interieurarchitect Koen van Riel

GEBRUIKTE PROFIELEN
Aluprof