KA Construct, Beerse

OCMW Woonzorgcentrum, Halle

In opdracht van het OCMW Halle bouwde KA Construct mee aan nieuwe servicewoningen. Deze recente uitbreiding staat in directe verbinding met twee bestaande gebouwen, wat zorgde voor een bijzondere uitdaging. Drie verbindingsbruggen, voorzien van transparante gevels onder verschillende hoeken en hellingen, zorgen voor de connectie.

Elke gevel is voorzien van doekzonwering die volledig opgaat in een aluminium/stalen afkasting.  Deze loopt naadloos over in de gevelconstructie van het nieuwe gebouw. Tussen de verschillende verdiepingen en compartimenten werken deze elementen bovendien brandvertragend.

Elke woonunit geeft uit op een terras. Om de toegankelijkheid hiervan te vergroten werd in samenwerking met aluminiumleverancier Sprangers, als uitbreiding op de ‘SP75’-reeks een laag terrasprofieltje ontwikkeld.

KA Construct plaatste de ramen ook uitkragend t.o.v. de draagconstructie en voor het buitenspouwblad zodat binnenafwerking en buitenafwerking van de gevel tegelijkertijd gerealiseerd konden worden. Hiermee droeg de constructeur bij tot de korte doorlooptijd van dergelijke projecten en de kostenefficiëntie.

PROJECTGEGEVENS

ARCHITECT
License to build, Gortemaker Algra Feenstra

AANNEMER
Antwerpse Bouwwerken Borgerhout

PROFIELREEKS
SPRANGERS G50 gordijngevel
SPRANGERS SP75 raam/deurprofielen

SCHUECO RF & DEUREN
FW50 + FR60 (brandwerend)
AWS/ADS 70Hi

BEGLAZING
Ug, 1.0