Alu Verschueren, Sint-Niklaas

Architectenwoning, Knokke

In 2017 bouwde architect Luc De Beir zijn eigen woning in de badplaats Knokke. Het werd een imposante villa, die opvalt door de geslaagde combinatie van een traditioneel rieten dak met een minimalistische hedendaagse architectuur.

De grote raampartijen zijn indrukwekkend. De bouwheer vertrouwde de uitvoering van het aluminium schrijnwerk toe aan Alu Verschueren, die alles op maat maakte. Voor een maximaal esthetisch effect werd gekozen voor de slanke Artline aluminium profielen van Sapa.

Ieder raamprofiel werd verzonken geplaatst en volledig geïntegreerd in de gevel. De profielen hebben vrijwel geen zichtbare randen. Ze gaan van bodem tot plafond. Binnen en buiten vloeien drempelloos in elkaar over; muren gaan harmonieus over in glas. Voor de plaatsers was dit echt precisiewerk.  Voor het buitenschrijnwerk hield Alu Verschueren rekening met de zilte lucht en verhoogde windbelasting aan de kust. Daarom werd het glas dikker gemaakt en op het aluminium een dikkere beschermende anodisatielaag aangebracht. De plaatsing van de ramen vormde door hun omvang en gewicht een bijzondere uitdaging. Ook het bronskleur, dat ontstaat door anodisatie en overal terugkeert, is een technisch hoogstandje.  Naast de ramen, werden de garagepoort en de pivoterende voordeur eveneens in het donkerbruine aluminium vervaardigd. Met als resultaat, een parel voor het oog.

PROJECTGEGEVENS

BOUWHEER
Familie De Beir

ARCHITECT
Luc De Beir + Architecten

GEBRUIKTE SYSTEMEN
SAPA