Architecturale Uitstap Amsterdam

 24 juni 2022

Op vrijdag 24 juni reisden 20 leden en partners naar Amsterdam om er per fiets en per boot een deeltje van het indrukwekkende moderne architecturale patrimonium te ontdekken.

De uitstap startte in de Zuidas, een wijk waar je als architectuur-liefhebber ogen tekort komt. In dit gebied van bijna 245 hectare, gelegen tussen het Amsterdamse stadscentrum en Schiphol, verrezen sinds de jaren 1950 talrijke kantoorgebouwen en wooncomplexen, het ene al imposanter dan het andere. 

We hielden halt bij een aantal projecten waaraan onder meer FAC-lid Vorsselmans en FAC-partner Kawneer een bijdrage leverden (leveren). 

Na de Zuidas verplaatsten we de focus naar Oostenburg, een van de oostelijke eilanden in het centrum van Amsterdam, en scheepten we in op De Vondel voor een boottocht die ons langs de oevers van de IJ een uitzonderlijk zicht bood op voormalige industriegebieden die de afgelopen decennia worden getransformeerd in wijken met een mix van werken, wonen en uitgaan.  

Wil je een paar highlights van de uitstap ontdekken? Klik dan hier om het deelnemersboekje te bekijken. Of wandel even door de fotogalerij hieronder.