Thema-avond ‘Hogere productiviteit en tevreden klanten dankzij Lean Management en 5S’

Op zoek naar manieren om uw werkplek- en werforganisatie te optimaliseren en uw processen te stroomlijnen? Dan zal deze thema-avond u vast en zeker inspireren. Lean Management en 5S zijn methodes die een continue verbetercultuur in organisaties beogen. Ze zijn gericht op verhoogde productiviteit en klantgerichtheid door verspilling in processen weg te nemen, de werkplek te standaardiseren, samenwerking en discipline bij teams in te bedden,…   5S focust zich hierbij op de werkplek. Lean Management doet dit voor de procesflow.

 

 

Programma

15u30: Verwelkoming
16u: Presentaties

 • Succesvol projectmanagement in de bouw door Ad Dane
  • Wat is de essentie van lean management?
  • Welke lean principes zijn goed toepasbaar in de bouwsector en kunnen leiden tot een optimalisatie op de werven? lean planning, 5S, KANBAN en visueel management
  • Enkele praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland – do’s en don’ts.
 • Werkplaats-optimalisatie: 5S door Stephen Depijpere
  • Wat is 5S?
  • Waarom 5S doen?
  • Hoe werkt het?

18u: Diploma-uitreiking FAC-basiscursus Geveltechniek 2022

18u15: Netwerkmoment – receptie

 

Onze sprekers

Ad Dane is de zaakvoerder van Omneo Management dat het tot stand brengen van verbeteringen bij organisaties als missie heeft.  Ad is al dertig jaar actief als adviseur van projectteams van bouwprojecten in binnen- en buitenland. Sinds een paar jaar is hij als gastprofessor (deeltijds) verbonden aan de Universiteit in Hasselt waar hij voor de studenten bouwkunde het college Projectmanagement verzorgt.   Ad is samen met Karen Knispel de auteur van de publicatie  Succesvol projectmanagement in de bouw

Stephen Depijpere is Consultant Industrial Engineering bij PVO, dat bedrijven coacht om hun processen te verkorten, de flexibiliteit te verbeteren en door deze combinatie de productiviteit van zowel mens als machine te verhogen. Stephen blikt terug op meer dan 20 jaar industriële ervaring als procesingenieur en methodecoördinator.

 

Inschrijven

Inschrijven kan tot 14 maart  via deze link.

Deelnameprijs:

 • 75 euro (excl. 21% BTW) voor FAC-leden en -partners;
 • 125 euro (excl. 21% BTW) voor niet-leden.

 

Betaling na ontvangst van de factuur.
Annulatie is niet mogelijk. Een vervangende deelnemer is toegestaan.

Overeenkomstig onze Privacyverklaring kan het zijn dat er foto’s genomen worden gedurende activiteiten van FAC.
Deze kunnen worden gebruikt als sfeerbeelden bij een beeldverslag op de website van FAC, in de FAC-nieuwsbrief of op sociale media (bv. LinkedIn).

 

Andere activiteiten